Kakaové boby, ze kterých vzniká kakao, jsou plody rostliny Theobroma cacao, což v řečtině znamená "pokrm bohů". A není divu. V oblasti Střední a Jižní Ameriky bylo původními obyvateli kakao velice vážené. Už před 3000 lety se kakao používalo jako jídlo, lék nebo i měna. Dodnes existují kmeny, ve kterých je kakao ceněno jako posvátný nápoj.
Kakao je známé jako největší rostlinný zdroj železa. Nicméně kromě železa kakao obsahuje také hořčík, minerál, který je důležitý pro náš kardiovaskulární systému a pomáhá přeměnit glukózu na energii. Mimo toho je kakao skvělým zdrojem serotoninu, tryptofanu, tyrosinu a fenylethylaminu. Tyto neurotransmitery jsou spojovány s příjemnými pocity a mohou dokonce zmírnit úzkosti a deprese.
Organické kakao obsahuje více než 40krát více antioxidantů než borůvky! Má úžasné skóre ORAC 98 000 na 100 g oproti borůvkám, které mají 2400. Skóre ORAC měří schopnost antioxidantů absorbovat volné radikály (které pocházejí ze znečištění a toxinů v našem prostředí), které způsobují poškození buněk a tkání.
Výhody:
- silný antioxidant
- vysoký obsah zdravých tuků (23%)
- bohaté na polyfenoly a theobromin (nootropikum)
- zdroj železa, zinku, hořčíku, draslíku, fosforu, mědi a vápníku
- 100% BIO, RAW, VEGAN, Non-GMO
Možnost využití:
- Můžete přidat do proteinového šejku nebo svého oblíbeného smoothie.
- Kakaový prášek je výborný na výroku horké čokolády, kakaových nápojů, do jogurtů, desertů, dortů
Složení:
100% organické kakao (Theobroma cacao).
Informace:
- doplněk stravy
- ukládejte mimo dosah dětí
- doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy
- před použitím čtěte pečlivě informace a upozornění na etiketě výrobku
- nepřekračujte doporučené denní dávkování uvedené na etiketě výrobku
- upozornění pro alergiky: pokud je to relevantní jsou alergeny vyznačeny tučně v popisu výrobku nebo v jeho složení