Cvičení

TRE: cvičení, které vás zbaví stresu!

TRE cvičení proti stresu

Krátkodobý stres nemusí nutně škodit. Naopak – nutí vás se překonávat, posiluje vás a vy začnete dosahovat lepších výkonů. Pokud ale zůstáváte ve stresu dlouhodobě, a to i tehdy, když byste měli odpočívat, může se jednat o stres chronický. Ten může být příčinou úzkostí a deprese, zažívacích potíží, obezity nebo dokonce srdečních onemocnění.

TRE cvičení proti stresu

Co je to TRE® cvičení?

TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises) je cvičení, které se skládá z jednoduchých cviků navržených tak, aby stimulovaly přirozené reflexy těla ke svalovému třesu. Tím dochází k uvolnění napětí a stresu – stres z těla jednoduše vytřepete.

Autorem této unikátní metody je doktor David Berceli, mezinárodní odborník v oblasti traumatických intervencí a řešení konfliktů.

Jak cvičení probíhá?

Pro cvičení si najděte klidné a tiché místo, aby vás nikdo nemohl vyrušovat a vy se mohli cvičení věnovat bez přerušení. Sestava se skládá ze 7 jednoduchých cviků, které jsou názorně ukázány a popsány ve videu níže. Každý cvik provádíte po dobu několika minut. Cviky aktivujete přirozený reflex svalového třesu. Sestava končí cvikem vleže na zádech a konečným třesem.

Pro koho je cvičení vhodné?

TRE® přijde vhod lidem, kteří trpí úzkostmi, stresem a napětím v těle, jsou přetížení prací nebo lidem, kteří za sebou mají náročné období. Metoda může pomoci osobám trpícím posttraumatickým stresem, depresemi, bolestmi zad a dalšími fyziologickými problémy, které se pojí s tělesným napětím. U žen jsou ve spojitosti s pravidelným cvičením popisovány menší menstruační bolesti a uvolnění těla po porodu.

Pravidelné cvičení TRE tedy může pomoci zlepšit spánek, zvýšit energii a zlepšit celkové zdraví a pohodu. I tak ale cvičení nejprve konzultujte s lékařem, a to obzvlášť, pokud máte nějaké zdravotní problémy nebo jste nedávno utrpěli traumata.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.