Zdraví

Akupresurní podložky na bolesti páteře, hlavy i nohou

Akupresurní podložka

O akupresurních podložkách jste už možná slyšeli. Jsou skvělým pomocníkem v regeneraci a účinně ulevují od bolesti zad, páteře, ale i nohou. Jak je to možné? Jsou posety tisíci drobných masážních podců, které vyvíjí tlak na určité body těla.

Že vás to trochu děsí? Nemusí! Pojďte se s námi podívat na to, jak podložky fungují a proč byste je měli používat i vy.

Co to jsou akupresurní podložky?

Jak jsme popisovali hned v úvodu, jedná se o podložku, která má na svém povrchu rozmístěné masážní bodce. Ty stimulují akupresurní body na vašem těle podle zásad tradiční čínské medicíny.

Nemusíte mít strach, že by se vám jehličky dostávaly pod kůži tak, jako je tomu při akupunktuře. Při akupresuře totiž jehličky vyvíjí pouze tlak.

Akupresurní podložka

Jak fungují a k čemu jsou dobré?

Akupresurní podložky jsou založeny na principu reflexologie. Tlakem jednotlivých výstupků je tlačeno na akupresurní body, čímž se uvolňují nashromážděné toxické látky. Dochází tak k cílenému prokrvení, okysličení a zvýšené regeneraci.

Akupresurní podložky vám přinesou zcela nový zážitek v oblasti relaxace. Pomohou vám ulevit od bolesti zad, hlavy i nohou. Kromě toho zvyšují vodivost nervových impulsů. Podložka působí pozitivně na celý organismus a podporuje funkci všech důležitých orgánů.

Akupresurní podložka

Jak se podložka používá?

Výhodou akupresurní podložky je, že ji můžete používat na jakoukoliv partii – navíc to s ní zvládne opravdu každý. Akupresurní podložka se jinak používá hlavně ve stoje a vsedě, dále je často využívána ve spojitosti s problematickými chodidly nebo za krk.

Pokud máte nižší práh bolesti, lehněte si (nebo si sedněte) na podložku v tenkém tričku, otrlejší si mohou na podložku lehnout do půli těla. Pamatujte, že každá vrstva oblečení bude snižovat účinnost akupresurní terapie. Pokud se na to budete cítit, můžete na sebe položit další váhu (např. lehčí kotouč) tak, abyste dosáhli vyšší intenzity. Na podložce se můžete také různě protahovat, využít se dá také jako podsedák na kancelářskou židli.

Během prvních 3 až 5 minut pravděpodobně ucítíte nepříjemný tlak nebo mírnou bolest – to je úplně běžné. Délka terapie poté záleží na tom, jak moc je vám masáž příjemná a jak dlouho jste schopni ji vydržet, sami však doporučujeme dopracovat se k alespoň 20–30 minutám 1–2× za den. U akupresury nezapomínejte zhluboka dýchat.

Po akupresuře vypijte velké množství vody. Jen tak dosáhnete toho, že se vyplaví odpadní látky z těla ven.

Pro koho jsou?

Akupresurní podložku ocení zejména:

  • Lidé se sedavým zaměstnáním – pokud trávíte za monitorem příliš času, věnujte akupresuře alespoň 15 minut denně. Možná vás až překvapí, jak efektivně vám dokáže podložka ulevit od bolesti zad i zablokované krční páteře.
  • Sportovce – akupresurní podložky jsou skvělé na prokrvení a uvolnění namožených svalů. Pomohou vám tak lépe regenerovat.
  • Lidé s problematickými chodidly – Máte problémy s chodidly? Věnujte pár minut denně cvičení na akupresurní podložce.

Podložky by naopak neměly používat osoby, které mají dermatologické potíže jako jsou mykózy nebo infekční kožní onemocnění, trpí rakovinou nebo poruchami krvácení. Pokud si nejste jistí, že tuto podložku můžete využívat, poraďte se se svým lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.