Cvičení

5 nejoblíbenějších produktů pro domácí cvičení

Nejoblíbenější produkty na domácí cvičení

Události posledních pár let donutily mnoho lidí začít cvičit doma. A není na tom nic špatného, protože dnes už víme, že i domácí trénink může být kvalitní a efektivní.

5 nejoblíbenějších produktů na cvičení doma

Ať už jsou důvody jakékoliv, třeba, že nemáte finanční prostředky na návštěvy fitness centra, nebo se vám prostě jen nechce cvičit mezi lidmi, poradíme vám, které domácí pomůcky jsou nejoblíbenější a které je vhodné zařadit do vašeho tréninku.

Kettlebell 

Ač se to nezdá, kettlebell je cvičební pomůcka, která dokáže váš trénink pořádně oživit. Kettlebell je oblíbený především u crossfiťáků, skvělým zpestřením je i při silovém tréninku. S trochou fantazie vám nahradí většinu strojů z posilovny.

Využívat ho můžete na procvičení téměř celého těla – tlaky, tahy, přítahy, nadhozy a různé swings. Benefitem je jeho skladnost, hodí se tedy pro domácí cvičení nebo vybavení menší posilovny.

Odporové gumy 

Odporové gumy jsou takové malé fitko v kapse. Nezaberou mnoho místa a stojí pár korun. Využití odporových gum je bohaté. Použít je můžete například při klikování, cvičení zad a horních končetin, dřepech nebo mrtvém tahu. Vhodné jsou také pro strečink a rehabilitační cvičení.

Velkou výhodou gum je jejich přizpůsobivá zátěž. Na trhu najdete mnoho druhů, které se liší svou šířkou, tloušťkou a tedy i odporem.

Jednoručky 

Činky jednoručky patří do výbavy každého začínajícího i pokročilého sportovce. Díky svému všestrannému využití patří mezi univerzální pomůcky. Variant jednoruček je spoustu, můžete si pořídit univerzální, nakládací nebo speciální činku na aerobik.

Jednoručky jsou dobrou volbou pro ty, co se snaží vyrovnat disproporce mezi pravou a levou polovinou těla. Činky navíc umožňují volnější dráhu a větší rozsah pohybu než lze docílit na stroji.

Závěsný posilovací systém 

Originální závěsný posilovací systém TRX® je skvělou pomůckou jak pro domácí cvičení, tak pro profesionální sportovce. Díky němu zapojíte nejen hlavní svalové skupiny, ale i stabilizační svalstvo, které bývá při silových trénincích často opomíjeno. 

Cvičením vhodných cviků a správné techniky můžete trénovat efektivně a komplexně svaly celého těla bez strojů nebo činek, které zabírají spoustu místa. 

Na trhu můžeme najít i levnější varianty posilovacích závěsných systému, které ale nebývají tak kvalitní a propracované. Více o výběru se můžete dočíst v článku Jak vybrat závěsný posilovací systém.

Hrazda do dveří 

Hrazdy do dveří jsou malé, skladné, ale velmi praktické pro posilování vlastní vahou. Zaměřené jsou především na zádové, pažní a břišní svaly. Instalují se mezi rám dveří a slouží na cvičení či vyvěšení. Do cviků na hrazdě můžete zapojit i výše uvedené posilovací gumy.

Při výběru dbejte na kvalitu hrazdy, která by měla být z pochromované ocelové trubky na níž jsou navlečené molitanové rukojeti nebo protiskluzové „radlování“.

Nyní znáte ty nejoblíbenější a nejdůležitější pomůcky pro domácí trénink a můžete se pustit do cvičení!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.