Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při průchodu střevem živnou půdou pro bakterie, kde podporuje růst střevní mikroflóry, působí jako tzv. prebiotikum.
Extrakt z čekanky lze použít jako zdroj prospěšné prebiotické rozpustné vlákniny.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 650 kJ/161 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,7 g |
- z toho cukry | 4,7 g |
Vláknina | 71,3 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Doporučené dávkování: 2 x denně (ráno a večer) 1 čajovou lžičku (cca 5 g). Možno použít samostatně nebo v nápojích, jogurtech nebo i jinak. Díky příjemné, mírně sladké chuti může nahradit běžná sladidla. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky.
Složení: extrakt z kořene čekanky (100 %).
Bez lepku; bez laktózy; bez konzervačních látek; bez soli; s vysokým obsahem vlákniny; bez přídavku cukrů. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.